Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Knappe zege Onder 16 op Japan

KNVB Media
KNVB Media
31 oktober 2015, 20:55

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft het Val de Marne-toernooi afgesloten met een knappe overwinning op Japan. De Aziatische opponent had de eerste twee duels nog overtuigd tegen Engeland (4-3) en Frankrijk (3-2), maar was kansloos tegen de Nederlandse talenten: 3-0.

De overwinning stemde tot tevredenheid in het Nederlandse kamp. "We wilden een goed resultaat neerzetten tegen een goede ploeg, daar zijn we in geslaagd", sprak KNVB-coach Edwin Petersen. "Vanaf het begin van de wedstrijd hadden we het initiatief, waren scherp in de duels en hielden eigenlijk gedurende de hele wedstrijd de controle."

Verrassing

Petersen had zijn ploeg in een iets andere opstelling het veld op gestuurd dan in de duels tegen Frankrijk (1-0) en Engeland (2-2). Onder 16 speelde vanuit een 3-4-3-formatie en verraste Japan daarmee. "We wisten vroeg druk te zetten en dwongen ze tot het spelen van de lange bal. Daarbij dwongen we ze tot het maken van fouten. Zelf hebben we weinig kansen weggegeven, maar wel hebben we een aantal grote mogelijkheden laten liggen. De score had wat dat betreft hoger uit kunnen vallen."

Onder 16 kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Thomas Buitink. De aanvaller van Vitesse werd de diepte in gestuurd door Juan Familia-Castilo (foto), waarna hij zijn directe tegenstander wist te passeren. Buitink worstelde zich tussen twee verdedigers door, waarna hij ijzingwekkend koel bleef in de afronding.

Nog voor rust verdubbelde Oranje de marge. Nu was het Rodney Huijgen die diep werd gestuurd. De middenvelder van Feyenoord kwam schuin voor het doel uit, net niet op de achterlijn, maar slaagde er toch in de keeper te verrassen: 2-0. Japan kreeg voor rust nog een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar een schot van de Aziaten ging voorlangs.

Niet in de problemen

Na rust paste Japan de speelwijze iets aan, het ging van 4-4-2 naar 4-2-4, maar het slaagde er niet in Nederland echt in de problemen te brengen. Onder 16 bleef druk zetten en dat leverde uiteindelijk de derde treffer op. Nederland onderschepte de bal bij de achterlijn, waarna deze strak werd voorgegeven en Daishawn Redan in tweede instantie de bal achter de Japanse doelman schoot.

Door de overwinning heeft Nederland het toernooi afgesloten op de derde plaats, achter winnaar Frankrijk en runner-up Japan. "We hebben stappen gezet, daar mogen we tevreden over zijn", sprak Petersen. "Wel vond ik dat we niet goed aan het toernooi begonnen. In de eerste wedstrijd tegen Frankrijk verloren we door een onnodig tegendoelpunt. We moesten echt aanhaken op het niveau. In de tweede wedstrijd hadden we het al beter voor elkaar, waarna we vandaag de stijgende lijn door hebben kunnen zetten."

Waardevolle ervaring

Petersen sprak bovendien van een waardevolle ervaring voor de Nederlandse talenten. "Er zit een groot verschil tussen een competitiewedstrijd en wat hier wordt gevraagd. Dat kun je de spelers vertellen, maar ze moeten het ook zelf voelen. De spelers beseffen nu beter wat nodig is om dit soort wedstrijden te spelen. Wel merk je dat het ze veel moeite heeft gekost, want na zo'n week zijn ze allemaal moe en kapot."

Statistieken

Nederland - Japan 3-0 (2-0).

Scoreverloop: 31. Buitink 1-0, 40. Huijgen 2-0, 62. Redan 3-0.

Gele kaart: Redan (Nederland).

Opstelling Nederland: Custers (41. Schendelaar); Aberkane, Jacobs, Pierie, Koopmeinders (41. Mendonca), Huijgen, Familia-Castilo (64. Aboukhlal), Smeulers (41. Odenthal), Buitink (41. Redan), Kone (64.Mallahi), El Bouchataoui.

Einduitslag Val de Marne:

1. Frankrijk
2. Japan
3. Nederland
4. Engeland


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen