Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nipt verlies Onder 16 in Frankrijk

KNVB Media
KNVB Media
27 oktober 2015, 18:54

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar is het Val de Marne-toernooi begonnen met een nederlaag. In Vitry-sur-Seine was gastland Frankrijk met 1-0 te sterk voor het elftal van KNVB-coach Edwin Petersen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na 12 minuten tijdens een fase waarin de Oranjetalenten maar moeilijk vat konden krijgen op het spel van de fysiek sterke Fransen. "Zij speelden de eerste twintig minuten heel dynamisch en in een hoog tempo, terwijl wij zoekende oogden", sprak Petersen. "Vooraf hebben we gehamerd op een goede verdedigende organisatie en het klein houden van het speelveld. We kwamen echter telkens net een stap te laat. Het doelpunt viel na een paar fouten in onze verdediging, Frankrijk strafte dat direct af."

Pas aan het eind van de eerste help kreeg Nederland meer grip op het spel van het gastland en lukte het beter om de duels aan te gaan. Petersen greep de rust aan om de accenten in zijn ploeg iets te verleggen. In de tweede helft speelde Onder 16 compacter en werden de linies korter op elkaar gehouden.

Weinig gecreëerd

Het sorteerde in succes, want Frankrijk was in het tweede bedrijf amper nog gevaarlijk. "Ons spel was na rust een stuk positiever", oordeelde Petersen. "Wij maakten het spel, terwijl Frankrijk loerde op de counter. We hebben amper nog kansen weggegeven. Daar staat tegenover dat we zelf ook niet veel hebben gecreëerd. Alles bij elkaar hebben zowel Frankrijk als wij zo'n drie kansen gehad. Het verschil is alleen dat zij wel één van die mogelijkheden hebben benut."

Ook een slotoffensief zat er niet in voor de Nederlandse talenten. "We hebben wel geprobeerd om nog iets te forceren, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op", sprak Petersen, die ondanks het verlies ook positieve aspecten in het spel van Onder 16 zag. "Na rust zijn we de afspraken beter nagekomen, dat is iets om ons aan vast te houden. Wel moeten we zakelijker worden. Het is zonde dat we dit duel hebben verloren, maar kennelijk hebben we dit nodig om op het gewenste niveau te komen."

Engeland

Voor Onder 16 wacht aanstaande donderdag de tweede wedstrijd van het Val de Marne-toernooi. Dan nemen de mannen van Petersen het in het Stade Marcel Laveau op tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland. De Engelsen gingen tijdens hun openingsduel met 4-3 onderuit tegen Japan. De aftrap is donderdagmiddag om 14.00 uur.

Statistieken

Frankrijk - Nederland 1-0 (1-0).

Scoreverloop: 12. Kerouedan 1-0.

Opstelling Nederland: Schendelaar; Kusi, Jacobs, Pirie, Smeulers; Mendonca, Familia-Castilo (51. Huijgen), El Bouchataoui; Kone, Buitink (61. Mallahi), Aboukhlal (51. Redan).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen