Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 in blessuretijd onderuit

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2015, 18:24

Foto:

Diep in de blessuretijd moest het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar zaterdag haar meerdere erkennen in Portugal. Het team van KNVB-coach Edwin Petersen had tijdens de tweede wedstrijd op het vierlandentoernooi in de Algarve de betere kansen, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus.

De nederlaag stemde tot onvrede bij de technische staf van Onder 16. ,,Het mag niet zo zijn dat we wedstrijden in de blessuretijd weggegeven", sprak Petersen. ,,We hadden dit duel niet hoeven verliezen. We hebben de tegenstander vooraf goed doorgesproken, maar tijdens de wedstrijd hebben we teveel honderd procent kansen gemist. Bovendien vielen ook de wissels niet goed in. Mede daardoor raakten we in de slotfase de organisatie kwijt."

Bovenliggende partij

Het eerste uur waren de Nederlandse talenten de bovenliggende partij. Portugal wist vrijwel geen kansen te creëren en op de momenten waarop het thuisland met een steekpass toch door de Nederlandse verdediging drong, was doelman Bilal Bayazit op tijd bij de les om het gevaar ongedaan te maken. Onder 16 zette daar enkele goede mogelijkheden tegenover. Tim van de Schepop had tot twee keer toe het vizier echter niet op scherp staan en ook Bobby Adekanye faalde na rust in de afronding.

De beste mogelijkheid was misschien wel voor Ugur Altintas (foto). De nummer 10 van Sparta ging alleen op de Portugese keeper af, maar ook hij zag zijn inzet niet in het doel belanden. Overigens was Nederland niet alleen in de afronding ongelukkig, maar ook in de personele bezetting. Al vroeg in de wedstrijd ging Navajo Bakboord met een blessure naar de kant en ook Anderson Lopez en Noa Lang moesten na rust met een kwetsuur naar de kant.

Vermoeidheid

In de slotfase van de wedstrijd nam de vermoeidheid toe bij de Nederlandse talenten. Mede daardoor werd niet altijd de juiste oplossing meer gevonden. Het spel van Onder 16 werd onrustig en Portugal rook - hoewel het spel van het thuisland niet hoogstand was - dat er kansen lagen. Nederland luidde de nederlaag uiteindelijk zelf in. Een inspeelpass op het middenveld werd onderschept door Portugal, dat al counterend voor het Nederlandse doel verscheen, waarna João Filipe de Oranjetalenten in rouw dompelde.

,,Portugal heeft verder geen schot op doel geproduceerd", sprak Petersen teleurgesteld. ,,We hebben amper kansen weggegeven. De keeper en verdediging hebben we het best goed gedaan. Maar nogmaals, we mogen het niet in de 82ste minuut weggeven. Het verlies was onnodig, zeker omdat we zelf ook nog eens schuldig zijn aan het tegendoelpunt."

Onder 16 krijgt maandag kans op revanche. Tijdens de laatste wedstrijd op het vierlandentoernooi nemen de Oranjetalenten het op tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland.

Statistieken:

Portugal - Nederland 1-0 (0-0).

Scoreverloop: 80+2. João Filipe 1-0.

Opstelling Nederland: Bayazit; Bakboord (6. Van Wallenburg), Van Benthem, De Ligt, Theunissen; Lang (55. Fernandes), Altintas, Lonwijk (62. De Fretes); Van de Schepop (62. Kluivert), Lopez (52. Nunnely), Chong (41. Adekanye).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen