Hansen en Kasanwirjo helpen Onder 15 opnieuw langs België

Willem Korenromp
30 maart 2017, 21:45

Oranje onder 15 won met 2-1 van België. - Foto: KNVB Media

Ook de tweede editie van de Derby der Lage Landen is prooi geworden voor het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar. Na twee keer 35 minuten stond in Gilze dezelfde eindstand op het scorebord als twee dagen eerder in Berchem: 2-1.

De opstelling van de Nederlandse talenten was ten opzichte van de eerste ontmoeting op liefst negen plaatsen gewijzigd, maar desondanks kwam het team voor eigen publiek sterk uit de startblokken. "Met name in de eerste twintig, vijfentwintig minuten hebben we veel kansen gehad. Daar hadden we meer uit moeten scoren", vond KNVB-coach Peter van der Veen.

Sontje Hansen (rechts) scoorde opnieuw tegen België.

Nu bleef het bij één doelpunt in de openingsfase. De treffer kwam op naam van Sontje Hansen, die ook in de eerste ontmoeting met de zuiderburen al het net vond. De Ajax-aanvaller ontpopte zich in Gilze tot een ware plaag voor de Belgen. Continu ging er dreiging van hem uit en Hansen was ook bij meerdere gevaarlijke momenten voor het Belgische doel betrokken. "Hij speelde een erg goede wedstrijd", aldus Van der Veen.

België wordt sterker

Aan het eind van de eerste helft kwam de Belgen beter in het duel te zitten, zonder echt grote kansen te creëren. De zuiderburen wisten die lijn direct na de pauze door te trekken, terwijl Onder 15 in die fase matig speelde. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Pas na het doorvoeren van een aantal wissels herpakte Nederland zich.

Neraysho Kasanwirjo juicht na het maken van de winnend treffer.

Het greep de zuiderburen opnieuw bij de keel, waardoor België amper nog van de eigen speelhelft af kon komen. Vanuit een spelhervatting zette Neraysho Kasanwirjo de Oranjetalenten opnieuw op voorsprong. Van der Veen: "Dat is mooi dat ze daaruit scoren, want daar hebben we toch op geoefende de laatste dagen."

De dubbele overwinning op de zuiderburen zorgde voor tevredenheid in het Nederlandse kamp, al wist Van der Veen nog wel een punt van kritiek te noemen. "We moeten meer doelpunten maken, de wedstrijd eerder op slot gooien. Nu bleef het spannend. Maar onze spelers zijn nog jong, dit is een leerpunt dat ze mee kunnen nemen."

Statistieken Statistieken Bekijk hier de opstelingen en statistieken van de wedstrijd.