Onder 15 opnieuw langs Servië

9 april 2016, 22:15

Onder 15 won deze week twee keer van Servië. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft ook de tweede wedstrijd tegen Servië winnend afgesloten. Op het veld van Achilles Veen won het team van KNVB-coach Peter van Dort met 1-0. Vicente Besuijen zorgde voor het enige doelpunt.

Waar Onder 15 donderdag nog de nodige moeite had om de Serven te bestrijden, ging het zaterdag een stuk beter. "We zijn veel meer aan ons eigen spel toegekomen", sprak Van Dort. "Vanaf het begin waren we de bovenliggende partij. We konden de vrije middenvelder steeds vinden en van daaruit wisten we de flanken te bereiken."

Dreigende momenten

Juist dat was het grote verschil met donderdag. Toen lag de ruimte aan de zijkanten, maar lukte het Nederland onvoldoende om dat te benutten. Nu kwam Onder 15 er een paar keer gevaarlijk uit via de flanken. Eros Maddy en Vicente Besuijen wisten met hun voorzetten voor dreigende momenten in het Servische strafschopgebied te zorgen, terwijl Wouter Burger met een schot op de lat dichtbij een doelpunt was.

Onder 15 hield dat goede spel 25 minuten vol, maar met veel strijdlust knokte Servië zich daarna beter in de wedstrijd. Echte kansen wisten de bezoekers echter amper af te dwingen. Ook in de beginfase van de tweede helft zette Servië de Nederlandse talenten onder druk, waardoor Onder 15 gedwongen werd de lange bal te spelen.

Doelpunt

Het team van Van Dort wist zich gedurende de tweede helft echter onder die druk uit te spelen, terwijl de Servische linies steeds verder uit elkaar kwamen te liggen. Na een uur spelen wist Oranje daar via een knap doelpunt van Besuijen van te profiteren. De speler van FC Volendam veroverde de bal, waarna hij vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal tegen de touwen schoot.

Servië probeerde nog een slotoffensief in te zetten, mede door een aantal vrije trappen uit te lokken. De voorsprong van Nederland kwam echter niet in gevaar, helemaal niet meer nadat een speler van Servië vijf minuten voor tijd met een rode kaart de kleedkamer moest opzoeken.

Tevreden

Van Dort was na afloop tevreden met het resultaat, al vond de oefenmeester wel dat zijn team kansen liet liggen om de score verder op te voeren. "In totaal hebben we acht à negen mogelijkheden gehad. Dreigende situaties waar we meer uit hadden kunnen halen. De manier waarop we die kansen voorbereiden is goed, maar in de laatste handeling gaat het net mis, of ontbreekt het geluk. Maar al met al hebben we het fantastisch gedaan. Ook in de fases aan het eind van de eerste helft en het begin van de tweede helft zijn we blijven knokken voor elkaar."

Na het tweeluik tegen Servië staat er dit seizoen voor Onder 15 nog één activiteit op het programma. Op 19 en 21 mei treft het team van KNVB-coach Peter van Dort de leeftijdsgenoten van Duitsland.

Nederland - Servië 1-0 (0-0).