Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 onderuit tegen Ierland

KNVB Media
KNVB Media
14 april 2015, 21:54

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft dinsdagavond in Limmerick een 1-0 nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland. Op het verlies viel weinig af te dingen. De thuisploeg was het meest dreigend, terwijl Nederland nooit echt aan haar normale spel toekwam.

KNVB-coach Peter van Dort noemde het verlies na afloop leerzaam. "Verliezen kan ook een goede ervaring zijn. Zowel voor de spelers als voor ons als technische staf. Ierland speelde in een hoog tempo en zocht snel de diepte. Wij zijn te veel meegegaan in hun spel en dat moet je niet doen, want daar zijn zij nou eenmaal beter in."
 
Gezien de kansenverhouding was het verlies van Onder 15 terecht. Ierland speelde met veel strijd en bracht Nederland daarmee in de problemen. "Zodra ze ons onder druk zetten, raakten we te snel de bal kwijt, waarna zij de diepte zochten en gevaarlijk werden", blikte Van Dort terug. "We hadden moeite om de ruimte op het veld te herkennen. Daarin moeten we ons verbeteren."
 
Ongelukkige tegentreffer
 
Een van de uitbraken van Ierland leidde na 22 minuten tot de enige treffer van het duel. De Ieren vonden ruimte achter de Nederlandse verdediging, waardoor één van de Ierse aanvallers richting het doel van Jasper Schendelaar kon gaan. De doelman van AZ blokte de bal in eerste instantie nog, maar de bal stuitterde op het lichaam van de Ierse aanvaller, waarna deze enigszins ongelukkig alsnog in het doel verdween. 
 
Oranje ging in het vervolg geforceerd op zoek naar de gelijkmaker en dat kwam het voetbal niet ten goede. Het spel oogde rommelig en Onder 15 creëerde maar weinig kansen. Na rust probeerde Nederland meer de ruimte op de flanken te bespelen, maar te vaak was de ploeg te onnauwkeurig. Wel creëerde Onder 15 enkele mogelijkheden, onder meer via Justin Baas. De speler van FC Volendam zag één van zijn inzetten echter net naast gaan en één bal op de paal belanden. Onder 15 bleef zodoende droog staan, terwijl Ierland nog een aantal mogelijkheden kreeg op de tweede treffer. Nederland hield in het restant van de wedstrijd het doel echter schoon, waardoor het bij 1-0 bleef.
 
Tweede ontmoeting
 
Donderdag staan Onder 15 en Ierland wederom tegenover elkaar. Het team van Van Dort kan dan laten zien welke lessen het heeft getrokken uit de eerste ontmoeting. "We moeten toewerken naar de volgende wedstrijd, proberen het team nog beter voor te bereiden op deze manier van spelen. We moeten donderdag proberen minder snel balverlies te lijden en beter positie te kiezen van elkaar. Als dat lukt, dan liggen er donderdag zeker kansen."
 
De spelers die donderdag aan de aftrap zullen verschijnen, zullen echter ook moeten wennen aan het Ierse spel, want Van Dort zal tijdens de tweede ontmoeting voor elf andere spelers kiezen.
 
Statistieken:
 
Ierland - Nederland 1-0 (1-0).
 
Scoreverloop: 22. Ierland 1-0.
 
Opstelling Nederland: Schendelaar; Lathouwers, Ekkelenkamp, Botman, Bakker; Gootjes (50. Baas), Familio-Castilo, Mendonca; Mallahi (50. Kone), Buiting (50. Redan), Lont (60. Huijgen).

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen