Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 wil optimaal presteren

KNVB Media
KNVB Media
5 februari 2014, 14:04

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar reist begin februari af naar Turkije voor een drielandentoernooi. Naast een wedstrijd tegen het gastland, zal het team van KNVB-coach Peter van Dort het opnemen tegen het Ierse nationale team voor spelers onder 15 jaar.

Het is voor de Nederlandse talenten het eerste internationale toernooi waarop ze Oranje vertegenwoordigen. ,,Voor de spelers wordt het een hele leerzame ervaring”, voorspelt Van Dort. ,,Een aantal jongens heeft met hun club al buitenlandse toernooien gespeeld, terwijl het mogelijk voor een aantal andere spelers het eerste toernooi in het buitenland wordt. Het spelen van interlands in het buitenland brengt neemt iets extra’s met zich mee. Je speelt in een ander land, onder andere omstandigheden twee wedstrijden op het hoogste niveau. Het is afwachten hoe de spelers hiermee omgaan. We zijn een week bij elkaar, daarin willen we als team een optimale prestatie neerzetten.”

Turkije en Ierland

Onder 15 neemt het zaterdag 8 februari op tegen Ierland. Twee dagen later wacht de ontmoeting met Turkije. De Ieren zijn voor Onder 15 goede bekenden. In november stonden de Nederlandse talenten en de leeftijdsgenoten uit Ierland ook al tweemaal tegenover elkaar. Destijds won Oranje met 2-1 en 3-0. ,,Hoe vaker je tegen een tegenstander speelt, hoe lastiger het kan worden”, zegt Van Dort. ,,De verwachting is dat Ierland geleerd zal hebben van de vorige twee wedstrijden en het ons zo moeilijk mogelijk zal maken.”

Over de Turkse leeftijdsgenoten weet Van Dort minder, behalve dat Onder 15 het vaak lastig heeft tegen de Zuid-Oost-Europese opponent. ,,Helemaal in deze leeftijdscategorie zijn de Turken fysiek sterk. Het is bovendien een ploeg die met veel passie speelt en ons onder druk zal proberen te zetten. Hoe kunnen we op die momenten de ruimte benutten en ons eigen spel blijven spelen? Dat wordt een leerzame ervaring voor het team.”

Nieuwe ervaringen

Van Dort heeft 22 spelers uitgenodigd voor het toernooi in Turkije. De verwachting is dat alle spelers in actie zullen komen. ,,Iedere speler krijgt een kans om in één van de twee wedstrijden te starten. We zullen dan ook twee gelijkwaardige teams samenstellen. Het opdoen van nieuwe ervaringen, die zullen bijdragen aan hun ontwikkeling, en het  zetten van een volgende stap in het ontwikkelen van onze speelwijze is daarbij belangrijker dan het winnen van het toernooi. Al gaan we er natuurlijk wel vanuit dat de spelers met elkaar er alles aan zullen doen om de wedstrijden te winnen.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen