O-15 komt tekort tegen Duitsland

14 mei 2013, 22:13

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft dinsdagavond een ruime nederlaag geleden tegen Duitsland. In Nuth verloor de ploeg van KNVB-coach Edwin Petersen met 1-4. Robin Schouten maakte het enige Nederlandse doelpunt.

Onder 15 keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Saglam schoot binnen tien minuten de Duitsers op voorsprong met een fraaie vrije trap. Drie minuten later trof Mason doel na een corner. Nederland kon daar weinig tegenover zetten. De ploeg verloor de strijd op het middenveld en kreeg maar geen grip op de wedstrijd. Toen vlak voor rust Mason opnieuw scoorde uit een corner was de wedstrijd beslist.

Pas in de tweede helft kwam Onder 15 in zijn spel. De ploeg ging beter de strijd aan op het middenveld en was regelmatig gevaarlijk. Uit een uitbraak scoorde Robin Schouten nadat hij op snelheid weg was gestuurd. Nederland kreeg vervolgens kansen om de marge te verkleinen, maar kreeg in de 67ste minuut een vierde tegentreffer te verwerken. Janelt draaide goed weg op de rand van het zestienmetergebied en haalde knap uit.

Beter beeld

Petersen vond de nederlaag verdiend, maar gaf aan dat er meer in had gezeten. ,,We hadden goede kansen om de 3-2 te maken. Dat had zeker op basis van de tweede helft een beter beeld gegeven van de verhoudingen op het veld. We hebben in elk geval verloren van een volwassen ploeg met veel kwaliteiten. Dat is geen schande.”

,,In het eerste deel van de wedstrijd hadden wij het erg moeilijk”, vervolgt Petersen. ,,Nog voordat we goed en wel begonnen waren, stonden wij al met 2-0 achter. Dan maak je het jezelf enorm moeilijk. Pas in de tweede helft pakten wij vaker de bal af en konden wij ook zelf voor gevaar zorgen. Daarentegen bleven wij kwetsbaar in de omschakeling, maar dat is iets wat je vaker ziet in deze leeftijdscategorie.”

Donderdag om 15.00 uur treft Onder 15 Duitsland opnieuw in Nuth. Petersen stuurt dan een compleet ander team het veld in om iedereen te kunnen zien spelen.

Onder 15 – Duitsland 1-4 (0-3).

Scoreverloop:  9. Saglam 0-1, 12. Mason 0-2, 34. Mason 0-3, 48. Schouten 1-3, 67. Janelt 1-4.

Opstelling Nederland: Joey Roggeveen, Darren Sidoel (23. Timothy Fosu-Mensah), Tom Scheepers, Carel Eiting (41. Mats Knoester), Samuel Brobbey, Steven Smulder (65. Mink Peeters), Jaell Hatu (41. Dani Koks), Rodney Kongolo, Robin Schouten (55. Rashaan Fernandes), Nigel Robertha, Karim Bannani (55. Javairo Dilrosun).