Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Remise en winst Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
7 maart 2013, 16:10

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft woensdag twee oefenduels afgewerkt. Het jongste nationale elftal versloeg in de eerste wedstrijd Fortuna Düsseldorf onder 16 met 2-1. Het duel tegen FC Köln onder 16 bleef doelpuntloos: 0-0.

Voor Onder 15 waren de duels tegen de Duitse teams de eerste echte krachtmetingen van het seizoen. ,,Het was een mooi toetsmoment om te zien hoe talentvol deze lichting is”, sprak KNVB-coach Edwin Petersen.

,,Je speelt tegen buitenlandse clubteams met een eigen sportmentaliteit en dan ook nog eens uit een leeftijdscategorie die een jaar hoger ligt. Dat vraagt maximale inspanning en een goede instelling van de spelers. Je merkte ook dat een aantal spelers na afloop van de wedstrijd helemaal leeg was.”

Bovenliggende partij

Onder 15 werd opgedeeld in twee teams met daarin veertien spelers. Groep A nam het op tegen Fortuna Düsseldorf. Qua positiespel deden de Nederlandse talenten het heel behoorlijk. Van achteruit werd geprobeerd het middenveld te bereiken.

Onder 15 was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, mede omdat Fortuna Düsseldorf - koploper in het district Niederrhein - geen grip op het spel van Nederland kon krijgen. Onder 15 creëerde volop kansen. Dat het team uiteindelijk slechts met 2-1 won was gezien de verhoudingen ietwat teleurstellend.

Nadat het eerste duel was afgelopen, nam groep B het op tegen FC Köln. ,,Qua tegenstander was het een betere wedstrijd”, vond Petersen.

,,Ook omdat hun speelwijze dichterbij onze eigen speelstijl ligt. Köln had op geen enkele positie een zwakke plek, waardoor het een moeilijke wedstrijd werd. We hebben ons echter staande gehouden en goed weerstand geboden.” Het lukte Onder 15 echter maar moeizaam om kansen te creëren tegen het compact spelende Köln.

Goed getest

Petersen was na afloop van beide duels te spreken over het niveau dat de Oranjeteams neer wisten te zetten. ,,We hebben de spelers goed kunnen beoordelen”, sprak de oefenmeester. ,,Of een groep uiteindelijk talentvol is moet blijken. Aan het begin van het seizoen is het altijd lastig te peilen. Nu zijn we een keer goed getest en we hebben het goed gedaan.”

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft in april en mei nog een aantal activiteiten op de kalender staan. Dinsdag 16 en donderdag 18 april neemt het team het op tegen de leeftijdsgenoten uit België. Dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei staan twee interlands tegen Duitsland op het programma.

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen