Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 na rust langs Luxemburg

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2012, 23:16

Foto:

Het Wilhelmus klonk dinsdagavond voor het eerst voor de spelers van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar. Het team van KNVB-coach Edwin Petersen versloeg in Stade Jean Donnersbach de leeftijdsgenoten van Luxemburg met 0-3.

Onder 15 kwam mede door de spanningen van de eerste interland moeizaam op gang. ,,Je zag de onwennigheid in het team”, vond Petersen. ,,We hadden moeite om het spel te maken.” Luxemburg speelde met veel spelers op eigen helft en beet zich vast in de Nederlandse talenten. Oranje speelde zich weliswaar een paar keer goed vrij via het middenveld, maar het lukte de ploeg amper om kansen te creëren.

Forceren

De technische staf van Onder 15 gaf in de rust aan dat het tempo in de opbouw omhoog moest om iets te forceren. De Nederlandse spelers hielden zich aan de opdracht en al snel ontstonden er kansen voor Oranje. Door het midden van het veld werd Abdelhak Nouri aangespeeld, waarna de Ajacied de openingstreffer aantekende. ,,Die treffer hadden we nodig”, vond Petersen. ,,Het gaf ons vertrouwen. Wanneer we op tempo speelden lukte het Luxemburg niet om het veld klein te maken en ontstond er ruimte voor ons. Op die manier konden we Luxemburg uit elkaar spelen.”

Amper tien minuten na de openingstreffer mocht Nederland opnieuw juichen. Een voorzet van Nabi Hakimzadah vanaf de flank belandde bij Nouri, die in zijn eerste interland voor zijn tweede treffer zorgde. Tien minuten voor tijd bepaalde Danny van Haaren met een afstandsschot de eindstand op 3-0. Oranje kreeg vervolgens nog kansen om naar een grotere score uit te lopen, maar vergat door te drukken.

Doelsaldo

,,Dat is iets wat deze jongens nog moeten leren”, vond Petersen. ,,Als de tijd begint te dringen moet je dit soort wedstrijden kunnen winnen. Nu is het nog niet belangrijk, maar in de toekomst in Onder 17 kom je dit soort tegenstanders ook in de kwalificatie tegen. Dan moet je druk blijven zetten, zodat je kan werken aan het doelsaldo.”

De oefenmeester blikte met gemengde gevoelens terug op de oefeninterland tegen Luxemburg. ,,De eerste helft kon beter. Maar het is natuurlijk ook de eerste internationale ervaring voor deze jongens. Het team van Luxemburg komt vaker bij elkaar en is daardoor meer op elkaar ingespeeld. De tweede helft hadden we echter een beter beeld van de tegenstander en konden we laten zien tot wat we in staat zijn.” Onder 15 neemt het donderdag opnieuw op tegen de leeftijdsgenoten uit Luxemburg.

Statistieken

Luxemburg – Nederland 0-3 (0-0).

Scoreverloop: 49. Nouri 0-1, 57. Nouri 0-2, 69. Van Haaren 0-3.

Opstelling Nederland: Joost Meendering, Bert Koomen, Keziah Veendorp, Rick van der Meer (58. Leon Bergsma), Calvin Verdonk, Danny van Haaren, Kenneth Paal, Abdelhak Nouri (58. Marlon Slabbekoorn), Dani van der Moot (58. Ezra Walian), Nabi Hakimzadeh (58. Youandi Renfurm) en Martijn Berden.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen