Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lartey Sanniez leert bij O-15

KNVB Media
KNVB Media
14 april 2011, 18:40

Foto:

Met een brede glimlach verschijnt hij voor de camera om even te poseren met zijn familieleden. Het gevolg is er maar wat trots op dat Terry Lartey Sanniez het shirt van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar draagt. Hijzelf trouwens ook, maar de 14-jarige verdediger heeft zijn doelen nog niet bereikt.

En weer stoomt hij op langs de zijlijn. Lartey Sanniez is een plaag voor de Slowaken, de sparringpartner van Onder 15. Keer op keer dendert hij langs zijn tegenstander. ,,Het ging wel lekker”, relativeert de jonge Ajacied achteraf. ,,Bij mijn club speel ik op dezelfde manier.”

Blijven strijden

De rechtsback is nog ietwat onwennig met interviews, maar op het veld lijkt het of hij met zijn imposante lichaam voor niemand bang is. ,,Je moet ook altijd blijven strijden, niet alleen in het Nederlands team, maar ook bij je club”, zegt Lartey Sanniez. ,,Of het lastiger spelen is bij Onder 15? Ik heb bij mijn club al de overstap van de C2 naar de B2 gemaakt, dus qua niveau is het ongeveer hetzelfde voor mij.”

Toch leerde ook Lartey Sanniez veel tijdens dit jaar. De rechtsback maakte deel uit van iedere selectie van KNVB-coach Edwin Petersen. ,,Ik heb vooral geleerd hoe je in korte tijd samen een team kan vormen. Vaak ben je maar drie dagen bij elkaar en dan weer een hele tijd niet. In het begin moet je dan toch weer vaak aan elkaar wennen.”

Momenten herkennen

Hoewel hij er vrijwel altijd bijzit, blijft het echter bijzonder om deel uit te maken van de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar. ,,Het geeft toch aan dat je bij de top van je land hoort. Wedstrijden met Onder 15 zijn iets om naar uit te kijken. Thuis zijn ze ook trots op me, maar ze blijven wel zeggen dat ik mijn best moet doen. Bij Oranje, bij mijn club én ook op school.”

Lartey Sanniez ontwikkelt zich naar behoren, maar ook hij vindt dat hij nog altijd stappen kan maken, met als uiteindelijk doel natuurlijk een debuut bij Ajax. Maar voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. ,,Ik moet nog sneller worden en meer inzicht krijgen. Daarnaast moet ik beter de momenten herkennen waarop ik er overheen kan gaan.”

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen