Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Doelpuntenregen bij Schaduwteam

KNVB Media
KNVB Media
16 maart 2011, 20:46

Foto:

Het was een doelpuntrijke middag voor de spelers van het Nederlands Schaduwelftal voor spelers onder 15 jaar. Op bezoek bij FC Groningen/Cambuur C1 werd met 4-4 gelijkgespeeld. Finn Stokkers (twee keer), Justin Mathieu en Jordy Bruijn zorgen voor de doelpunten namens het Schaduwteam.

Bijzonder was dat de wedstrijd in Euroborg gespeeld werd. ,,Dat is een ervaring voor de jongens”, gaf KNVB-coach Corné Groenendijk aan. ,,Sommige spelers hebben wel eens eerder in een stadion gespeeld, maar het is toch niet iets wat ze iedere week doen.” Misschien dat het Schaduwelftal daar van onder de indruk was, want het duurde even voor de ploeg in de wedstrijd kwam. ,,Het is bovendien een paar weken geleden dat we elkaar voor het laatst gezien hebben, dan is het altijd even wennen”, zei Groenendijk.

Stokkers maakt naam waar

Het Schaduwelftal had het daardoor in de eerste twintig minuten van de wedstrijd aardig moeilijk tegen het goed verdedigende Groningen/Cambuur. De ploeg keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan, voordat Finn Stokkers iets terugdeed met zijn eerste treffer van de dag. De aanvaller maakte daarmee zijn naam als doelpuntenmaker waar, aangezien hij in de competitie ook al 27 keer scoorde namens Sparta.

Vervolgens waren het de gastheren die de score verder opvoerden naar 4-1, voordat het Schaduwelftal via treffers van Justin Mathieu, andermaal Stokkers en Jordy Bruijn de stand op gelijke hoogte bracht. ,,Het doel van deze dag was de opbouw verbeteren, maar daar gingen we toch twee keer de fout mee in”, gaf Groenendijk toe. ,,Daardoor kregen we twee tegendoelpunten.”

De KNVB-coach merkte bovendien dat de spelers in de eindfase van het seizoen zitten, waardoor het Schaduwelftal krap in de manschappen kwam te zitten. ,,Roland Baas speelde gisteren bijvoorbeeld al mee met Onder 15, terwijl een andere jongen met knieklachten uitviel in de warming-up. We begonnen nog met achttien jongens op de lijst, maar aan het eind van de wedstrijd hadden we er nog maar elf over.”

Statistieken

Oefenwedstrijd. Schaduwteam voor spelers onder 15 jaar

FC Groningen/Cambuur C1 - Schaduwteam 4-4 (2-0)

Scoreverloop: 10. 1-0, 22. 2-0, 42. Stokkers 2-1, 48. 3-1, 61. 4-1, 64. Mathieu 4-2, 68. Stokkers 4-3, 76. Jordy Bruijn 4-4.

Opstelling Schaduwelftal: Michael Verrips (Vitesse/AGOVV); Rannick Schoop (RJO Heerenveen/Emmen), Shaquil Sno (Ajax), Sten Admiraal (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Sem Witteveen (Ajax); Robbert de Vos (Feyenoord/Excelsior), Furkan Usta (Vitesse/AGOVV), Hector Hevel (ADO Den Haag); Melvin Vissers (Sparta Rotterdam), Finn Stokkers (Sparta Rotterdam), Justin Mathieu (RJO Willem II/RKC).

Wissels: Ralph Vos (RJO Willem II/RKC), Omar El Baad (Feyenoord/Excelsior), Valentino Ansoe (RJO Willem II/RKC), Jordy Bruijn (Ajax) kwamen allen in actie.

Volg ons ook op Twitter!

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen