Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 15 komt tekort in Twente

KNVB Media
KNVB Media
15 maart 2011, 20:32

Foto:

Het was op voorhand een oneerlijke strijd tussen het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar en de B-selectie van de FC Twente Voetbalacademie. De Tukkers zijn een paar jaar verder in hun ontwikkeling en daardoor fysiek sterker. FC Twente won het oefenduel in Hengelo dan ook met 2-0.

De Enschedeërs zetten Onder 15 vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. ,,Dat valt te prijzen van FC Twente”, vond KNVB-coach Edwin Petersen na afloop. ,,Ze wilden er echt een wedstrijd van maken. Daar moesten wij de jongens op voorbereiden. In onze laatste wedstrijd tegen Westfalen lag de nadruk op het verdedigen en aanvallen. Daar wilden we in dit duel op voortbouwen. We zijn echter maar één dag bij elkaar geweest, dus hebben we de jongens alleen de theorie mee kunnen geven hoe we dat willen doen, terwijl je nu ziet dat het voor deze jongens belangrijk is om eerst een keer te trainen.”

De spelers van Onder 15 hadden moeite met het vinden van oplossingen zonder de aanwijzingen van de technische staf. Toch liet Petersen zijn team in de eerste helft zelf zoeken naar een uitweg in moeilijke situaties. ,,We hebben in de eerste helft bewust weinig gecoacht, wilden de jongens zelf laten zoeken naar een oplossing. De tweede helft hebben we het team meer gestuurd. Toen liep het voetballend direct beter.”

Afstandsschot

Op dat moment keek Onder 15 echter al tegen een 2-0 achterstand aan. De openingstreffer viel al zes minuten toen doelman Tim van der Linden een bal recht in de voeten van FC Twente-middenvelder Dario Tanda (foto) speelde. Die wist wel raad met het buitenkansje en met een afstandsschot verschalkte hij de ongelukkige doelman. Halverwege de eerste helft verdubbelde Tanda de score, nadat hij een voorzet vanaf de rechterflank achter Van der Linde werkte.

Onder 15 stelde daar voor rust weinig tegenover. Slechts mondjesmaat lukte het de ploeg eruit te komen. Zo was er een mooie combinatie tussen Nikos Sidiropoulos, Roland Baas en Tristan Berghuis. Alleen schoot Sidiropoulos de bal voorlangs na terugleggen van Berghuis. Even later miste Berghuis zelf een kans, nadat hij een voorzet van de opgekomen Terry Lartey Sanniez niet zuiver raakte en de bal naast zag hobbelen.

Na rust kwam Onder 15 meer onder de druk uit, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Dichterbij een zwak schot van Sidiropoulos, een één-op-één duel van Berghuis met de Twentse doelman en een scrimmage waarbij zowel Richedly Bazoer en Rian Hiwat de bal niet tussen de palen konden krijgen, kwam het team van Petersen niet.

Rommelige voorbereiding

Het bleef daardoor 2-0 in Hengelo. Een terechte uitslag, want de thuisploeg was gewoonweg beter. ,,Je merkt toch dat je met C-junioren tegen B-junioren speelt”, sprak Petersen. ,,Het is moeilijk om in zo’n korte tijd iets met deze jongens te bereiken. Bovendien was de voorbereiding ook rommelig met een aantal afmeldingen. Daar kunnen de jongens niets aan doen, maar het speelt wel mee.”

Net zoals ook het uitvallen van Philippe van Arnhem in de warming-up en de blessure van Joël Donald aan het eind van de eerste helft meespeelden. ,,In totaal missen we daardoor vijf spelers. Dat is te veel op één dag. Een ervaren speler stapt daar makkelijker overheen. Anderzijds was dit voor ons ook een goede wedstrijd, dit kan de spelers alleen maar beter maken en levert ons bovendien veel informatie op. Dat kunnen we gebruiken voor onze volgende activiteit, tegen Slowakije.”

Statistieken:

FC Twente Voetbalacademie - Onder 15 2-0 (2-0).

Scoreverloop: 6. Tanda 1-0, 23. Tanda 2-0.

Opstelling Nederland: Tim van der Linden (Feyenoord/Excelsior); Terry Lartey Sanniez (Ajax), Richedly Bazoer (PSV), Jop Knoester (Feyenoord/Excelsior), Roland Baas (RVO FC Groningen/Cambuur); Rewan Amin (RJO Heerenveen/Emmen), Tristan Berghuis (Vitesse/AGOVV), Sofyan Amrabat (FC Utrecht); Rian Hiwat (Sparta Rotterdam), Joël Donald (AZ), Nikos Sidiropoulos (FC Utrecht).

Wissels: 41. Jeroen Houwen (VVV/Helmond Sport) voor Van der Linden, 41. Caner Yalamoglu (Feyenoord/Excelsior) voor Lartey Sanniez, 41. Stijn Lamers (PSV) voor Donald, 41. Willem Gootjes (RVO FC Groningen/Cambuur) voor Amrabat, 70. Lartey Sanniez voor Knoester.

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen