Geflatteerde nederlaag voor Onder 20

31 augustus 2017, 23:30

Dani de Wit kon een nederlaag van Onder 20 niet voorkomen. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 20 jaar heeft donderdag met 3-0 verloren van Engeland. De ploeg van Dwight Lodeweges was lang de bovenliggende partij, maar kwam in de tweede helft met tien man voor een onmogelijke klus te staan.

Onder 20 staat deze week voor een goede testcase. Engeland en Portugal zijn de tegenstanders, de Europees Kampioen van vorig seizoen en de runner-up. Engeland was donderdagavond in Telford de opponent. Maandag wacht in Rijnsburg Portugal.

Volop kansen

De eerste oefenwedstrijd ging dan weliswaar met 3-0 verloren, Oranje beet tegen de Engelsen bijzonder goed van zich af. De ploeg van Lodeweges zette voortdurend druk op de opbouw van de tegenstander waardoor zij nauwelijks aan voetballen toekwamen. Nederland creëerde bovendien kans na kans, maar verzuimde op voorsprong te komen.

Jay Roy Grot maaide in kansrijke positie over de bal heen en de poging van Ilias Alhaft ging maar net voor het Engelse doel langs. Ook Juninho Bacuna was met afstandschoten dicht bij een treffer.

Jay Roy Grot had een goede kans om Oranje op voorsprong te zetten.

Achterstand

Helaas voor Oranje viel de treffer aan de andere kant. Justin Hoogma was slordig in de opbouw en probeerde dit met een sliding te herstellen. Dit ging ten koste van een vrije trap. Marcus Edwards schoot de bal vervolgens prachtig in de kruising.

Nederland begon vol goede moed aan de tweede helft, maar kreeg al snel een nieuwe tegenslag te verwerken. Hoogma kreeg ongelukkig zijn tweede gele kaart. Ongelukkig, omdat hij in het duel duidelijk voor de bal leek te gaan.

Dwight Lodeweges zag dat zijn ploeg zichzelf niet beloonde na een goede eerste helft.

Het bleek het omslagpunt in de wedstrijd. Engeland nam met een man meer het heft in handen en de krachten bij Onder 20 vloeiden langzaam weg. Stephy Mavididi besliste met een strak schot de wedstrijd. Een kwartier voor tijd tikte Darnell Johnson ook de 3-0 binnen uit de rebound.

Mooie dingen

We waren een helft lang veel beter dan de Europees Kampioen

Een teleurstellende uitslag voor Onder 20. Desondanks had Lodeweges in de eerste helft veel mooie dingen gezien. “We waren een helft lang veel beter dan de Europees Kampioen, dat gaf de trainer van Engeland na afloop ook toe. We verzuimen echter om te scoren en komen in de tweede helft onterecht met tien man te staan. Erg jammer. Ik ben echter blij met wat het team heeft laten zien, zeker ook omdat ze hebben uitgevoerd waar we de afgelopen drie dagen op gehamerd hebben.”

Maandag wacht Onder 20 tegen Portugal een nieuwe uitdaging. “Opnieuw een mooie tegenstander, maar wel een zwaar potje. Het zou mooi zijn wanneer wij onszelf nu wel belonen.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van Engeland - Nederland.