Beloften starten met gelijkspel

9 oktober 2014, 22:33

Het Nederlands beloftenelftal is het vierlandentoernooi in eigen land gestart met een gelijkspel. Tegen de Turkse leeftijdsgenoten werd het donderdagavond 2-2. Voor Onder 20 scoorden Elvio van Overbeek en Vincent Janssen.

De ploeg van KNVB-coach Remy Reijnierse begon matig aan de wedstrijd, die plaatsvond op het complex van Harkemase Boys. ,,We verdedigden niet goed en leverden de bal te snel in. Na een half uur spelen kregen we wat meer grip op het duel en werd het voetbal ook beter.”

Tien man

Dat resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong via Van Overbeek, uit een hoekschop. Vlak voor rust trok Turkije, met Feyenoorder Bilal Basacikoglu in de basis, de stand echter weer gelijk. Cenk Sahin passeerde doelman Peter Leeuwenburgh.

Onder 20 kreeg al snel in de tweede helft een domper te verwerken. Kevin Luckassen kreeg zijn tweede gele kaart en moest daardoor vroegtijdig douchen. De Turken kwamen via Berat Tosun op 1-2, maar het Beloftenelftal toonde veerkracht. Janssen bepaalde via de stip de eindstand op 2-2.

Heldhaftig

,,Met tien man was een gelijkspel het maximaal haalbare”, aldus Reijnierse. ,,De jongens hebben de 2-2 heldhaftig over de streep getrokken.”

Zaterdag vervolgt Onder 20 het vierlandentoernooi met een treffen tegen Engeland, dat met 1-0 won van Duitsland. Op het complex van vv Heerenveen wordt om 18.00 uur afgetrapt.

Nederland – Turkije 2-2 (1-1).

Scoreverloop: 37. Van Overbeek, 42. Cenk Sahin 1-1, 57. Berat Tosun 1-2, 78. Janssen (pen.) 2-2.

Geel Nederland: Van den Boomen en Karsdorp.

Rood Nederland: Luckassen.

Opstelling: Leeuwenburgh, Hateboer, Luckassen, Hoedt, Woudenberg, Van den Boomen, Leemans, Karsdorp, Van Overbeek (81. Daniëls), Janssen (81. Koolhof), Kishna (60. Bijen).