Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beloften verliezen van Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
4 september 2014, 22:23

Foto: KNVB.nl

Het Nederlands beloftenelftal heeft donderdagavond het oefenduel met Tsjechië nipt verloren. In ’s-Gravenzande dolf de ploeg van KNVB-coach Remy Reijnierse met 0-1 het onderspit.

,,Over het geheel waren de Tsjechen beter, maar wij hielpen ze in bepaalde fases van de wedstrijd ook wel in het zadel”, aldus Reijnierse. ,,De beginfase zag er aan onze kant goed uit, maar daarna kwamen er slordigheden in het spel. Bij de 0-1 werden we weggecounterd. Na rust creëerden we nog wel een aantal prima mogelijkheden, maar onder meer de lat stond een treffer in de weg.”

Het in korte tijd neerzetten van een teamprestatie bleek een grote opgave voor de nieuwe lichting. Reijnierse: ,,Twee keer trainen en dan meteen een wedstrijd spelen, dat was even wennen voor deze jongens. Je zag dat het nog geen ingespeeld team was. Voor sommigen bleek ook het niveau nog te hoog te liggen.”

In oktober neemt het Beloftenelftal deel aan een vierlandentoernooi in eigen land. In Heerenveen en Harkema zijn Duitsland, Engeland en Turkije de tegenstanders. ,,Dat worden pittige duels”, weet Reijnierse. ,,Maar tegelijkertijd ontzettend goede leermomenten. Veel van deze jongens stromen hopelijk door naar Jong Oranje. Dan moeten ze dit soort wedstrijden in de benen hebben. Worden ze alleen maar sterker van.”

Statistieken:
Nederland-Tsjechië 0-1 (0-1).
Scoreverloop: 38. Holzer 0-1.
Opstelling Beloftenelftal: Leeuwenburgh (46. Alblas); Walsh (46. Bijen), Hateboer, Hoedt (46. De Wijs), Brito; Leemans (46. Dogan), Vloet, Haye (46. Van Overeem); Becker (46. Van Overbeek), Hendriks, Acolatse (46. Menig).

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen