Beloften met tien man onderuit

11 oktober 2012, 22:18

Het Nederlands Beloftenelftal heeft de eerste van twee oefeninterlands tegen Noorwegen verloren. In Nuenen maakten de Noren donderdagavond in blessuretijd de winnende treffer: 1-2. De Beloften speelden 75 minuten met tien man na een rode kaart voor Giliano Wijnaldum.

Ondanks het verlies zag KNVB-coach Remy Reynierse veel positieve dingen. ,,De jongens mogen enorm trots op zichzelf zijn. We hebben het overgrote deel van de wedstrijd met een man minder gespeeld, maar dat was absoluut niet te merken. Wij hadden de beste kansen en waren de bovenliggende partij. Noorwegen kreeg na rust twee countermogelijkheden, meer niet. Uit een daarvan scoorden ze. Dat kan gebeuren als je met veel ruimte in je rug speelt.”

Stefano Denswil opende al na vijf minuten de score door een vrije trap binnen te schieten. De Noren kwamen niet veel later langszij en kort daarop werd Wijnaldum weggestuurd wegens het hinderen van een doorgebroken speler. Reynierse liet zijn formatie ongewijzigd na de rode kaart. ,,We zijn achterin 1-op-1 gaan spelen en hebben het middenveld en de aanval intact gelaten. Met tien man domineerden we daarna de wedstrijd.”

Het overwicht werd niet beloond, omdat onder anderen Thomas Bruns (kopbal op de lat) en Arsenio Valpoort (grote kopkans) het doel misten. Ook Jürgen Locadia en Luciano Slagveer waren dicht bij een treffer, maar de Beloften verzuimden een verdiende voorsprong te nemen. En dus, zo luidt de ongeschreven wet, viel de goal aan de andere kant. ,,Ik kan de jongens helemaal niets verwijten. Ze voerden de vooraf geformuleerde opdrachten prima uit. Ook met tien man. Ze hebben het fantastisch gedaan”, aldus Reynierse.

Maandag speelt het Beloftenelftal opnieuw tegen Noorwegen. Wederom in Nuenen, aanvang 18.00 uur.

Nederland – Noorwegen 1-2 (1-1).

Scoreverloop: 5. Denswil 1-0, 12. 1-1, 90+2. 1-2.

Geel Nederland: Slagveer.

Rood: 16. Wijnaldum (Nederland).

Opstelling: Verhulst, Ligeon, Veltman, Denswil, Wijnaldum, Van Ooijen, Bruns, Promes, Slagveer, Locadia, Valpoort.