Elfvoudig international Sjaan van der Waal (60) overleden

KNVB Media
KNVB Media
15 augustus, 9:45

Het Nederlands vrouwenelftal in 1981 voor het duel met Zweden (2-1) in Zweeloo. Sjaan van der Waal staat vijfde van rechts. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft het droevige bericht ontvangen dat voormalig vrouweninternational Sjaan van der Waal op 60-jarige leeftijd is overleden. Onder de naam Fortuin kwam zij in de jaren tachtig in totaal elf keer voor Oranje uit.

Sjaan van der Waal haalde als speelster van Groote Lindt uit Zwijndrecht de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. Ze debuteerde in Oranje op 20 september 1980 in de oefenwedstrijd tegen Zwitserland. Bondscoach Bert van Lingen bracht haar in de 36e minuut binnen de lijnen, als invaller voor Monique de Groot-Mars. Het duel in Zürich leverde een 2-3 overwinning op voor Oranje.

Sjaan van der Waal (tweede van rechts) voor de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Denemarken (2-1) in 1982 in Groningen.

Eén treffer

In haar zesde interland maakte de Zuid-Hollandse haar enige treffer in het oranjeshirt. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen België opende zij de score: 0-1. Oranje zou dat duel in Brussel uiteindelijk met 3-2 verliezen.

Van der Waal speelde ruim drie jaar in Oranje, met generatiegenoten als Hesterine de Reus, Jannie Timisela, Ria Vestjens, Bep Timmer en Marjoke de Bakker. Haar laatste optreden in Oranje was op 29 oktober 1983 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken (2-0). Het duel in Sønderborg eindigde in een 2-0 nederlaag.

Namens bestuur, directie en medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond wensen wij familie en vrienden veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven