Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hasselbaink: 'Oranje geen favoriet'

KNVB Media
KNVB Media
26 november 2013, 12:57

Foto: KNVB

Als het aan Jimmy Floyd Hasselbaink komt Oranje België nog niet tegen in de poulefase van het WK 2014 in Brazilië. De huidige trainer van het Belgische Antwerp FC denkt dat de Belgen verder zijn dan Nederland. Datzelfde geldt volgens de ex-international ook voor Brazilië, Argentinië en Duitsland.

,,Je wilt Brazilië niet treffen, want dat is de gastheer. Argentinië en Duitsland zijn altijd lastig. Tegen België is een speciale wedstrijd… in 1998 speelden we tegen België en hoewel wij toen beter waren, speelden we nog gelijk. We zijn buren en proberen elkaar altijd te verslaan”, vertelt Hasselbaink op de website van de FIFA. ,,Op dit moment is België beter dan Oranje, dus ook België wil je liever niet ontmoeten. Die vier landen moeten we vermijden denk ik, zo lang mogelijk.”

Jarenlang was Hasselbaink de meest scorende Nederlandse speler in de Premier League met 127 goals. Onlangs werd hij echter ingehaald door Robin van Persie. Geen probleem, zo vindt hij. ,,Gepasseerd worden door Van Persie is niet het ergste dat je kan gebeuren. Hij is van vitaal belang voor het Nederlands voetbal, want hij is onze eerste spits en onze doelpuntenmaker, iemand die iets extra’s brengt. Ik zie Oranje echter niet als een favoriet op het WK, ik denk dat ze niet genoeg in huis hebben. De kwartfinales bereiken zou al mooi zijn.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen