Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bergkamp herkent zichzelf in Van Persie

KNVB Media
KNVB Media
19 oktober 2013, 9:25

Foto:

Twee seizoenen hebben Dennis Bergkamp en Robin van Persie samengespeeld bij Arsenal. Bergkamp destijds als de vedette en Van Persie als aanstormend talent. Inmiddels is laatstgenoemde uitgegroeid tot één van de betere voetballers van de wereld. Bergkamp herkent veel van zichzelf in Van Persie.

De ex-international is onder de indruk van de vorm van de kersverse topscorer aller tijden van Oranje. ,,Zelf heb ik ook zo’n periode gehad”, zegt Bergkamp tegenover NUSport. ,,Ik had toen het gevoel dat ik alles kon, dat ik met twee vingers in de neus wedstrijden kon beslissen. Je stapt het veld op en bepaalt zelf hoe goed je gaat spelen. En of je gaat scoren en hoe je gaat scoren. Dat zie ik nu ook bij Van Persie. Ja, ik herken dat in hem. Het lijkt of het nu compleet is bij Van Persie.”

Bergkamp kwam zelf tot 79 interlands voor het Nederlands elftal, daarin was hij 37 maal trefzeker. Eén van zijn fraaiste treffers in Oranje maakte hij op het WK van 1998, tegen Argentinië (2-1). De oud-spits noemt dat echter niet als één van de hoogtepunten van zijn carrière. ,,Ik vind het namelijk heel moeilijk om één ding te noemen. Er zijn meerdere mooie seizoenen en mooie doelpunten. Je komt ook al snel uit bij een prijs. Daar doe je het voor als speler.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen