Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Nistelrooy snuffelt bij PSV

KNVB Media
KNVB Media
6 augustus 2013, 15:35

Foto: KNVB

Ruud van Nistelrooy is terug op het oude nest. De voormalige international is dit seizoen twee dagen per week assistent-trainer bij de B1 van PSV en meldde zich daarom maandag op het trainingscomplex de Herdgang.

Voor de oud-spits is het een nieuwe stap, nadat hij vorig jaar zijn rijke carrière beëindigde. ,,Nu wil ik ontdekken of het trainersvak iets voor me is. Bij PSV krijg ik die kans. Het lag voor de hand dat ik hier mijn eerste stappen op dat gebied zou zetten’’, zegt Van Nistelrooy in het Eindhovens Dagblad. ,,Jürgen Dirkx is de hoofdtrainer, ik loop mee."

Van Nistelrooy, die tussen 1998 en 2001 in Eindhoven speelde voordat hij naam maakte bij onder meer Manchester United en Real Madrid, gaat dit jaar starten met de trainerscursus en de parttime baan bij PSV helpt daarbij. ,,Ik wil zoveel mogelijk leren. PSV heeft me de gelegenheid geboden hier ervaring op te doen. Of het helpt dat ik in de top heb gespeeld? De jongens luisterden goed in ieder geval. Je merkt dat er bij PSV iets nieuws aan het ontstaan is. Dat er nu zoveel eigen jeugdspelers in het eerste elftal staan, is heel goed nieuws voor de jeugdopleiding. Die mannen hier hebben nu het idee dat ze er over twee of drie jaar zomaar bij kunnen horen. Dat is een enorme stimulans voor ze.’’

PSV-gevoel

Dat hij de eerste stappen in het trainersvak uitgerekend bij PSV zet, is niet meer dan logisch. ,,Het mag duidelijk zijn dat ik nog altijd een heel goed gevoel bij PSV heb en daarom graag hier wilde starten. Ik heb contact gehouden met de familie Van Kemenade, fijn om te zien dat de cultuur op De Herdgang in stand gehouden is en bewaakt wordt. Dat probeer ik ook aan de spelers over te brengen, het PSV-gevoel. Dat is iets aparts’’, aldus de 70-voudig international. ,,Veel oud-spelers zijn nu betrokken bij de jeugdopleiding, ook Boudewijn Zenden en André Ooijer. Het is leuk om ze in een andere rol weer terug te zien."

Waar het allemaal toe gaat leiden, laat de voormalige topspits in het midden. ,,Ik kan van alles zeggen, maar wil eerst kijken of het me bevalt. Eigenlijk begin je gewoon weer helemaal opnieuw, met de bagage als voetballer."


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen