Nipt verlies CP-team in bijzonder duel

13 november 2017, 16:00

Een bijzondere wedstrijd voor de voetballers van het CP-team. - Foto: KNVB Media

Om zichtbaarder te worden in Nederland en in het bijzonder in bepaalde regio's oefende het Nederlandse CP team in Friesland tegen het derde team van Read Swart. Dat is de ploeg waarin CP-speler Teddy Witjes in de weekenden speelt.

In totaal werden er vier wedstrijden van 25 minuten gespeeld. Het was voor het eerst dat het team in deze constructie oefende tegen een amateurteam. Doel is om meer spelers te vinden met CP of NAH ( niet aangeboren hersenletsel).

Het werd een serieuze partij tegen het fysiek sterkere Readswart, ook bedoeld als test in aanloop naar het EK in Zeist in juli 2018.

Terug van weggeweest

‘Good old’ Lars Conijn (terug van weggeweest) opende de score na een goede rush vanuit achteruit. Na een gelijkopgaande eerste helft stond het bij de rust 2-3, met 2 doelpunten van goalgetter Rik Rodenburg voor het Nederlands CP-team.

Coach Max Raeven bij zijn selectie van het CP-team.

Na twee helften brachten zowel Read Swart als Oranje een bijna volledig nieuw team in het veld. Meteen na rust counterde Read Swart naar de 3-3 en was keeper George van Altena kansloos. Na een goede assist van Jeroen Saedt schoot Gerard Bambacht met een harde knal de 3-4 binnen.

Toch gaven de Friezen niet op, en na de gelijkmaker wisten ze vlak voor tijd ook de 5-4 nog te maken, en zo de winst te pakken.