CP-team eindigt tweede in poule na dikke nederlaag

KNVB Media
KNVB Media
16 september, 8:45

Ook Rik Rodenburg kon met zijn snelheid het tij niet keren tegen de Engelsen. - Foto: KNVB Media

Het nationale CP-team heeft vrijdag het derde duel van de World Championships kansloos verloren. In de strijd om de eerste plaats in de poule won Engeland overtuigend met 5-0.

“Tegen dit team waren wij niet opgewassen. Dat klinkt misschien hard, maar het is wel een feit”, reageerde bondscoach Max Raeven na afloop in het Argentijnse San Jose.

Nederland kon een kwartier standhouden tegen de Engelsen. De nummer acht van de wereld kwam er bij het tot dan toe goed gepositioneerde Oranje niet doorheen en de opponent raakte geïrriteerd.

Eigen fout

“We hadden ze waar we ze hebben wilden. Maar door een eigen fout kwamen ze toch op voorsprong”, aldus Raeven. Guido Floors liet zich de bal namelijk afpakken en Engeland strafte dat gretig af.

Concentreer je op waar je zelf invloed op hebt

De treffer hielp de Engelsen duidelijk over een drempel, want drie minuten later lag de 2-0 er ook in. “Dat was gewoon een wereldgoal. Ik heb de jongens gezegd: concentreer je op waar je zelf invloed op hebt. Hier was weinig aan te doen. Het was een fantastisch schot.”

Engeland bleef vervolgens drukken en doelman Ramon Pater moest een paar goede reddingen verrichten om niet verder achterop te geraken. Ook na de pauze veranderde dat spelbeeld niet. In plaats van achterover te leunen, gaf Engeland vanaf het eerste moment na rust weer gas.

Geen medelijden

Nederland was voor Engeland de laatste jaren een uiterst lastig te kloppen tegenstander en nu de jonge, vernieuwde en onervaren ploeg eindelijk op de slachtbank lag, had het geen medelijden en bleef het op zoek naar een volgende treffer.

Guido Floors was ongelukkig bij de eerste goal van de Engelsen.

“Maar die derde viel natuurlijk veel te snel”, vond Raeven over de 0-3 drie minuten na rust. Nadat zeven minuten daarna Jeroen Schuitert volgens de scheidsrechter zijn tegenstander onreglementair ten val bracht, volgde ook nog eens een strafschop. Pater was kansloos: 0-4. Schuitert haalde daarna nog een bal van de doellijn, maar de terechte 0-5 volgde later alsnog en was bepaald niet geflatteerd.

Wij hebben zelf geen echte kans gecreëerd

“Zij hebben genoeg kansen gekregen en wij hebben zelf geen echte kans gecreëerd. We hoopten dat Rik Rodenburg met zijn snelheid voor gevaar kon zorgen, maar zijn tegenstander was minimaal net zo snel als hij. De keren dat hij al los kwam, stonden nog  drie verdedigers hem op te wachten.”

Fit, groot en sterk

Terwijl Oranje het afgelopen seizoen geen NOC*NSF toelagen meer kreeg en nauwelijks heeft kunnen trainen, waren de Engelsen veel bij elkaar. “Volgens mij zijn ze ook full prof. Ze zijn fit, groot en sterk en op elkaar ingespeeld. Daartegen is het lastig voetballen.”

Nederland speelt nu zo goed als zeker tegen Oekraïne, het topland waartegen de ploeg in Zeist vlak voor het toernooi nog twee keer kansloos verloor. “We spelen nu anders dan toen, dus hopelijk lukt het ons nu beter om tegenstand te bieden.”

Statistieken

Wedstrijd
Nederland – Engeland 0-5 (0-2).

Scoreverloop
16. Nugent 0-1, 18. Nugent 0-2, 33. Rutter 0-3, 40. Barker 0-4, 48. Rutter 0-5.

Opstelling Nederland
Pater, Schuitert, Witjes, Floors (52. Duin), Dikken, Saedt, Rodenburg (52. Panneman).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven