Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team zet in op Paralympics

KNVB Media
KNVB Media
15 juni 2015, 18:06

Foto:

Het Nederlands CP-team maakt zich op voor het WK in Engeland, dat van 16 tot en met 28 juni plaatsvindt. Het St. George's Park inBurton-upon-Trent nabij Birmingham huisvest het toernooi, waar de deelnemers alle wedstrijden spelen. Deze accommodatie geldt als het nationale voetbalcentrum van Engeland, waar bijvoorbeeld ook de nationale ploeg traint. Bondscoach Marcel Geestman hoopt met zijn ploeg plaatsing voor de Paralympische Spelen (volgend jaar in Rio de Janeiro) af te dwingen.

Speelschema
Het wereldkampioenschap voor voetballers met Cerebral Parese kent zestien deelnemers, verdeeld over vier poules. Nederland vindt zichzelf terug in poule D, samen met Argentinië, Canada en Noord-Ierland. De nummers één en twee uit de poule plaatsen zich voor de kwartfinales. De nummers drie en vier van elke poule gaan door naar de verliezersronde, waarbij de nummer drie uit de ene poule speelt tegen de nummer vier van de andere poule. Uiteindelijk spelen alle landen even veel wedstrijden: er zijn wedstrijden die de plekken vijftien en zestien verdelen, de nummers dertien en veertien, tot aan de finale om goud en zilver.

Groepswedstrijden Oranje
17 juni, 19.00: Nederland - Argentinië 
19 juni, 11.00: Nederland - Noord-Ierland
21 juni, 13.00: Canada - Nederland

Bekijk op de officiële website alle speeldata van het toernooi.

Paralympische Spelen
Voor de nummers één en twee in de poule is niet alleen plaatsing voor de kwartfinales een beloning. Zij zijn daarmee eveneens verzekerd van deelname aan de Paralympics 2016 in Brazilië. Volgens bondscoach Geestman is een ticket naar Rio de Janeiro het hoofddoel van dit WK. "Het betekent dat we de kwartfinale moeten halen om dat te bereiken. En daartoe moeten we in staat zijn", denkt de bondscoach. Nederland werd sinds de intrede in 1984 driemaal Paralympisch kampioen (1988, 1992 en 1996), een record. Zoals het nu staat, maakt CP-voetbal in 2016 voor het laatst deeluit van de Paralympische Spelen. Er is momenteel een petitie gaande om de sport toch voor de Paralympics te behouden.

WK-selectie Nederland
De afgelopen weken bereidde zijn team zich op Sportcentrum Papendal voor op het toernooi in Engeland. Geestman traint altijd met een kern van achttien spelers, maar mocht daar conform de regels maar veertien van selecteren voor het WK. Na het nodige gepuzzel, verdedigen de volgende veertien spelers de Nederlandse eer: George van Altena (sv Marken), Stefan Boersma (sc Joure), Lars Conijn (WSV’30), Daan Dikken (vv Meerburg), Peter Kooij (vv Maarssen), Stephan Lokhoff (vv Heumen), Joey Mense (vv Sportclub Lochem), Rik Rodenburg (vv Meerburg), Jeroen Saedt (FC Zutphen), Iljas Visker (SML), Minne de Vos (vv CKC), Guido Floors (AZC Zutphen), Teddy Witjes (vv Read Swart), Jeroen Schuitert (Enter Vooruit).

Blijf op de hoogte!
OnsOranje volgt het WK van het CP-team op de voet. Bij ons lees en zie je de laatste updates, wedstrijdverslagen en interviews rondom de ploeg van Marcel Geestman. Onze verslaggever Welmoed de Lang reist het team in Engeland achterna en ook perschef van het Nederlands elftal Bas Ticheler verzorgt het laatste nieuws. Wil je ook op Twitter niets van het WK missen? Volg dan het KNVB CP-team-account!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen