Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team gelijk tegen WK-opponent

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2015, 18:51

Foto:

Het Nederlands CP-team heeft haar tweede wedstrijd op het Vijflandtoernooi in Portugal met 1-1 gelijkgespeeld tegen Argentinië. Na een leuke en gelijkopgaande wedstrijd kijkt bondscoach Marcel Geestman tevreden terug. "Vooral de tweede helft was prima", oordeelt de trainer. Het Zuid-Amerikaanse land is op het WK later dit jaar de eerste tegenstander in de groep van Oranje.

Eerste bedrijf
"Vanaf het fluitsignaal aan het begin van het duel was het een gelijkopgaande strijd, met voor beide partijen een aantal leuke mogelijkheden", steekt Geestman van wal. "We zaten in ieder geval een stuk beter in de wedstrijd dan maandag. Toch miste ik af en toe nog een beetje felheid. Het spel golfde op en neer, Argentinië was metname tijdens spelhervattingen dreigend.
Vier minuten voor rust maakten zij echter wel de openingstreffer. Het schot werd goed gekraakt door Joey Mense, maar daardoor kreeg de bal een rare dwarrel mee en vloog zo over onze keeper heen. Wat ongelukkig, omdat doelman George van Altena goed gepositioneerd stond." 

Prima tweede helft
1-0 zou ook de ruststand betekenen. Na de pauze zocht de ploeg van Geestman de aanval, wat al vrij snel resulteerde in de gelijkmaerk. "De tweede helft was prima. Twee minuten na de rust maakten we de 1-1. Doelpuntenmaker was Iljas Visker, op aangeven van Jeroen Saedt. Daarna was het enigszins vergelijkbaar met gisteren, met eenrichtingsverkeer naar het Argentijnse doel. We moesten wel waakzaam blijven op de counter van de tegenstander. We hadden het goaltje wel verdiend, maar hebben hem desondanks niet gemaakt.

Discutabele overtreding in strafschopgebied
Geestman kan leven met het gelijkspel, al had zijn ploeg volgens hem recht op een strafschop. "
We hadden in onze belevening nog een penalty moeten krijgen. Visker werd gehaakt in het elfmetergebied, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Maar goed, een gelijkspel is op basis van de strijd misschien wel een goede uitslag. De kansen die we creëerden werden beter uitgespeeld als gisteren. Dat was niet voldoende voor de overwinning, we hebben wel een goed gevoel overgehouden aan vandaag. De ontevredenheid van gisteren is weg!"

Wijze les voor het WK
Het Nederlands CP-team treft Argentinië opnieuw op het komende WK. "Het Zuid-Amerikaanse land is straks onze eerste tegenstander op het WK", vertelt Geestman. "Het zijn felle, kleine jongetjes met een uitstekende techniek. Met het oog op het WK wa het een nuttige wedstrijd. Maar we moeten uitgaan van onszelf. Ik denk dat wij meer kwaliteiten hebben en waren tijdens de wedstrijd ook dreigender. Maar Argentinië is natuurlijk een goed voetballand, top acht op de CP-ranking. Je verslaat ze niet zo maar. Daarom was het ook goed om een aantal nieuwe spelers bij hen aan het werk te zien." 

Vooruitblik komende dagen
Woensdag mag de selectie van Geestman genieten van een vrije dag. Ze spelen geen wedstrijd morgen, maar gaan middels een aangepast programma wel het veld op voor een training. De dagen daarop speelt Nederland nog twee wedstrijden. "Donderdag volgt Portugal, op papier de zwakste tegenstander. Wel is het een land in opkomst, dus hebben winnen is geen vanzelfsprekendheid. Een aantal andere spelers krijgen daar de kans krijgen om zich te bewijzen. Vrijdag sluiten we af tegen regerend Europees kampioen Oekraïne, waar we verdedigend behoorlijk worden getest. In ieder geval nog een hoop om naar uit te kijken de komende dagen", sluit Geestman af.

Uitslag
Argentinië - Nederland: 1-1

Basisopstelling Nederland: Georgevan Altena, Joey Mense, LarsConijn, Daan Dikken, Teddy Witjes, Iljas Visker en Jeroen Saedt
Gele kaart voor Daan Dikken. 

Door: Youri IJnsen


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen