Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team helpt Duitsland een handje

KNVB Media
KNVB Media
1 december 2014, 16:59

Foto: KNVB

Het Nederlandse CP-team was de finalist van het EK 2014 en werd al drie keer Paralympisch kampioen. Duitsland kent nauwelijks een CP-historie. De twee landen troffen elkaar in de laatste dagen van november vriendschappelijk. ,,We helpen ze een beetje op weg. Ontwikkelingshulp? Ja, zo zou je het wel kunnen zeggen”, aldus bondscoach Marcel Geestman lachend.

Duitsland eindigde bij hun vuurdoop, het EK in 2014, weliswaar knap als negende, maar tot de confrontatie met Nederland speelde het nog nooit een thuisinterland. Geestman: ,,Ze hebben nog wel een lange weg te gaan, maar op termijn kan het zeker een interessante opponent worden. Kijk, je hoeft Duitsers echt geen voetballen te leren, dus het kan snel met ze gaan. Ook voor het CP-voetbal als geheel is het goed dat zo’n land erbij komt. Het is voor hen een kwestie van spelers zoeken nu.”

‘Veel jonge jongens mee’

Desondanks reisde de 16-koppige selectie van Geestman toch vooral naar Braunschweig af om van de driedaagse om zelf ook wijzer te worden. Naast twee wedstrijden (op zaterdag en zondag) was er een gezamenlijke training op vrijdag en eentje op zaterdag waaraan een deel van de selectie deelnam. ,,Het is goed om met de groep af en toe even het ritme van Papendal te onderbreken en echt een paar dagen met elkaar te zijn. We hebben er voor gekozen om een grote groep mee te nemen, waaronder wat jonge talenten. Omdat Duitsland nog geen grootmacht is, hebben we veel jongens die dat normaal niet doen een hele wedstrijd laten spelen.”

Geestman liet bijvoorbeeld zijn twee veelal om de beurt spelende ‘achten’ (de spelers met de minst zware handicap) nu op de bank. Rik Roodenburg (ook een acht) kreeg daarom in zaterdagwedstrijd een kans en had met drie treffers direct een groot aandeel in de 0-4 zege. Kasper Stroes scoorde met de 0-2 zijn eerste interlandgoal ooit. ,,We speelden de eerste helft niet goed. Het baltempo was veel te laag en we stonden bij rust ook nog maar 0-1 voor. In de tweede helft ging het gelukkig een stuk beter.”

‘Zinnige, leuke trip’

In de editie van zondag was de jonge Jeroen Saedt met maar liefst vijf treffers de gevierde man. Met zijn vier treffers voor de pauze stond er na een helft al een 0-5 op het bord. Daan Dikken, Lars Conijn en John Swinkels zorgden met de overige doelpunten voor de 0-8 overwinning, waarbij Harm Panneman nu als acht mocht starten speelde.

Na de serieuze onderdelen mocht de ploeg zondagmiddag nog plaatsnemen op de tribune voor de kraker tussen VFL Wolfsburg en Borussia Monchengladbach, de nummers twee en drie van de Bundesliga. ,,Ton Lokhoff is bij Wolfsburg assistent en via hem hebben we kaarten kunnen regelen. Een mooi affiche natuurlijk en hartstikke leuk voor die jongens om er heen te kunnen.”

Al met al was het daarom een zinnige, maar ook vermakelijke driedaagse. ,,Er was een goed sfeertje en we hebben veel spelers aan het werk kunnen zien. Het was zeker een geslaagde trip.”

Beginopstelling zaterdag: Van Altena, Mense, Witjes, Lebon, Dikken, Rodenburg, Stroes.

Beginopstelling zondag: Boersma, Swinkels, Gebbink, Conijn, Panneman, Lebon, Saedt

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen