Hectische remise CP-team

22 maart 2014, 19:22

Het Nederlands CP-team kreeg zaterdag in de oefeninterland tegen Engeland een schiplading aan kansen, maar miste ze allemaal. In een hectische slotfase ging het thuisland er nog bijna met de zege vandoor, maar het bleef 0-0. Vrijdag won Oranje de eerste van het tweeluik met 1-3.

,,Ongelofelijk dat we uit zo veel kansen niet hebben gescoord. Daarbij is 0-0 voor mij een primeur. Dat heb ik sinds 2009, in mijn hele periode als bondscoach, nog niet meegemaakt”, aldus keuzeheer Marcel Geestman in St. George's Park in Burton-Upon-Trent waar in 2015 het WK wordt gespeeld.

‘Speelden Engeland van de mat’

Na wat wennen, was het voor rust alleen maar Oranje dat de klok sloeg. Met name Iljas Visker miste, de meeste keren op aangeven van John Swinkels, de kansen uit alle hoeken. ,,Ik heb voor rust al acht kansen geteld. We speelden Engeland van de mat”, aldus Geestman, die er na de pauze nog eens vijf kon noteren.

De grootste was voor Swinkels die na 44 minuten mocht aanleggen voor een strafschop, nadat Visker naar de grond werd getrokken. De Engelse doelman wist de bal echter via de paal uit het doel te houden.

Hectische slotfase

Toen doelman Stefan Boersma vijf minuten voor tijd met rood van het veld moest, na een handsbal net buiten het strafschopgebied,  werd het alsnog even hectisch voor het Nederlandse doel. Geestman zette vervolgens spits Rik Roodenburg op het doel, in plaats van de zieke reservedoelman George van Altena.

Geestman: ,,Het werd op het laatst nog buffelen om er überhaupt nog een gelijkspel uit te halen. Zij speelden typisch Brits voetbal, met slidings die ze op drie meter afstand inzetten. Maar met alle kansen op een rij hadden we hier gewoon moeten winnen.” Jeroen Saedte maakt in de slotfase zijn debuut bij het CP-team.

Engeland – Nederland 0-0.

Scheidsrechter: Gary Polkey.

Rode kaart: 56. Boersma.

Opstelling Nederland: Stefan Boersma, John Swinkels, Joey Mense, Daan Dikken (45. Minne de Vos), Lars Conijn, Rik Rodenburg, Iljas Visker (52. Jeroen Saedt).