Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP start met zege op Schotten

KNVB Media
KNVB Media
28 juli 2013, 13:25

Foto: KNVB

Het Nederlands CP-voetbalteam is de strijd om 2013 CPISRA Intercontinental Cup in Spanje zondagochtend met een zege gestart. Tegen Schotland maakte de ploeg het onnodig spannend, maar met 2-1 werd de overwinning vijf minuten voor tijd alsnog over de streep getrokken. Op het toernooi hoopt de ploeg WK-kwalificatie af te dwingen.

,,De eerste wedstrijd is altijd moeilijk, zeker tegen Britse ploegen die altijd heel fysiek spelen. Daar hebben wij vaak moeite mee. Maar deze overwinning is daarom prima. Schotland is toch de sterkste tegenstander uit de poule, de nummer zeven van de wereld”, aldus interim-bondscoach Taco Lourens, wiens ploeg nog Canada en Spanje treft.

Onnodig spannend

Oranje leek de wedstrijd na een mooie aanval met de vroege treffer van Lars Conijn al snel in de tas te hebben, maar het zevental weigerde het duel in het slot te gooien. Vooral Peter Kooij, Lars Conijn en Stephan Lokhoff kregen volop schietkansen, maar hadden telkens het vizier niet op scherp.

Toen Joey Mense het shirt van zijn tegenstander vasthield, besloot de scheidsrechter tot het geven van een penalty en was de stand ineens 1-1. ,,We controleerden de wedstrijd, maar door die strafschop werd het toch nog even spannend”, aldus Lourens, die vervolgens Rik Roodenburg en Iljas Visker inbracht. ,,Dat zijn jongens met scorend vermogen. Dat bleek ook wel”, aldus Lourens, die Visker op aangeven van Roodenburg vijf minuten voor tijd met een kopbal zag scoren, goed genoeg voor de overwinning.

‘Doel is minimaal vierde’

,,De winst was terecht, maar ik vond Schotland verrassend sterk acteren. We hebben er kort geleden tegen geoefend en ze waren er met enkele nieuwe spelers duidelijk op vooruit gegaan. Maar we hebben weinig weggegeven. Ze kregen wel veel corners en vrije trappen, dat deden wij niet slim, maar dat hebben we steeds goed verdedigd.”

Nederland moet minimaal achtste worden om het WK in 2015 veilig te stellen. Als het zesde wordt, behoudt het team de A-status. Lourens: ,,Maar ons doel is om bij de eerste vier te eindigen.”

Statistieken

Nederland-Schotland 2-1 (1-0).

Scoreverloop: 5.  1-0 Lars Conijn, 44. 1-1 (strafschop), 56. 2-1 Iljas Visker.

Andere uitslag:
Spanje - Canada 1-6

Stand in groep A:
1. Canada     1 3 6-1
2. Nederland 1 3 2-1
3. Schotland  1 0 1-2
4. Spanje      1 0 1-6

Programma groep A:
Dinsdag 30 juli
09.30 uur          Nederland – Canada
11.30 uur          Schotland – Spanje

Donderdag 1 augustus
11.30 uur          Nederland – Spanje
11.30 uur          Schotland – Canada

Het vervolgprogramma is afhankelijk van de resultaten van de gespeelde groepswedstrijden.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen