Veltman profiteerde in de oefeninterland van een fout van de Franse keeper, die een vrije trap van Ouasim Bouy verkeerd inschatte. De speler van Ajax kon zo de bal bij de tweede paal binnen tikken. Volgens KNVB-coach Wim van Zwam deed het gelijke spel recht aan de verhoudingen. ,,Absoluut. Wij waren over het geheel gezien zelfs de iets betere ploeg. De Fransen lieten ons het spel maken en gokten veelal op de counter.”

Frankrijk kwam in Talence, een voorstad van Bordeaux, in de eerste helft op voorsprong. Balverlies op het Nederlandse middenveld leidde een counter in, met een vrije trap op rand zestien als uitkomst. Via de rug van Stefan de Vrij verdween de bal achter Warner Hahn in het doel. Adam Maher had voor rust namens Oranje moeten scoren, maar de AZ’er vond de Franse sluitpost op zijn weg.

Na de pauze gaf het team van Van Zwam weinig weg, maar aanvallend ontbrak de precisie tijdens cruciale momenten. Invaller Jody Lukoki kreeg nog een kans, maar zijn poging zeilde voorlangs. Frankrijk leek de overwinning op zak te hebben, tot de fout van de doelman. Veltman voorkwam zo een onverdiende nederlaag tegen de regerend Europees kampioen.

Statistieken:

Frankrijk – Nederland 1-1 (1-0).

Scoreverloop: 7. Turan 1-0, 90.+1 Veltman 1-1.

Opstelling Nederland: Warner Hahn (46. Hobie Verhulst), Ruben Ligeon, Stefan de Vrij (46. Joël Veltman), Bruno Martins Indi (46. Stefano Denswil), Giliano Wijnaldum, Adam Maher, Oguzhan ┼Ézyakup (59. Ouasim Bouy), Joeri de Kamps (46. Marco van Ginkel); Shabir Isoufi (59. Jody Lukoki), Luc Castaignos (46. Jürgen Locadia), Ola John.

Volg ons ook op Twitter!