Kishna is een klassieke linksbuiten, ééntje zoals ze bij Ajax graag zien. De Amsterdammers zijn uitermate tevreden over de ontwikkeling van de Voorburger, die anderhalf jaar terug overkwam van ADO Den Haag. Niet voor niets kan de jeugdinternational een driejarig contract tekenen, dat in zou moeten gaan per 1 juli 2011.

Het was wel even wennen voor Kishna, de overschakeling van ADO naar Ajax. ,,Ik heb jarenlang voor ADO Den Haag gespeeld en volg de club nog altijd op de voet. Maar ik ben goed opgevangen bij Ajax en heb het enorm naar mijn zin. Het niveau is hoog en ik leer veel van de individuele trainingen met Bryan Roy. Zo is bijvoorbeeld mijn voorzet flink verbeterd.”

Di Maria

Bij Ajax noemen ze hem Di Maria, naar Angel, de Argentijn in dienst van Real Madrid. Kishna toont uiterlijke gelijkenissen met hem, en bovendien lijken ze qua speelstijl ook nog eens op elkaar. Zijn specifieke kwaliteiten? ,,Mijn techniek en vooral mijn inzicht.” En de verbeterpunten? ,,M’n rechterbeen en het koppen.”

Kishna wordt ondertussen beschouwd als één van de grootste talenten van Nederland, samen met boezemvriend en Feyenoorder Nathan Aké, met wie hij samenspeelde bij ADO Den Haag. ,,Ik heb nog geen enkele keer spijt gehad van mijn overstap naar Ajax. Het is een juiste keuze gebleken en ik hoop mezelf zodanig te ontwikkelen dat ik uiteindelijk in de top terecht kom. Dat zou echt heel mooi zijn.”

Volg ons ook op Twitter!