De EK-selectie bestaat uit de volgende achttien spelers:
Lorenzo Ebicilio, Florian Jozefzoon, Ricardo van Rhijn en Rodney Sneijder (allen Ajax), Erik Schouten (AZ), Rajiv van la Parra (SM Caen), Jordy Clasie en Tim Eekman (beiden Excelsior), Jerson Cabral, Luc Castaignos, Ricky van Haaren en Bruno Martins Indi (allen Feyenoord), Leandro Bacuna (FC Groningen), Imad Najah en Jeroen Zoet (beiden PSV), Steffen Bakker (RVO FC Groningen), Steven Berghuis (Voetbalacademie FC Twente BV) en Davy Pröpper (Vitesse).

Op de stand-by lijst staan de volgende tien spelers:
Charlton Vicento (ADO Den Haag), Roly Bonevacia (Ajax), Özyakup Oguzhan (Arsenal), Ties Evers (De Graafschap), Rick ten Voorde (NEC Nijmegen), Jeffrey Gouweleeuw (RJO Heerenveen/Emmen), Marten de Roon (Sparta Rotterdam), Leon de Kogel en Bart Vriends (beiden FC Utrecht) en Patrick ter Mate (Vitesse/AGOVV).

Het nationale team voor spelers geboren op of na 1 januari 1991 is de eerste lichting sinds 2000 die aanwezig is tijdens de eindronde. In totaal acht landen nemen daaraan deel. In groep A ontmoet Nederland eerst het gastland, daarna volgen Engeland en Oostenrijk. Nederland speelt voor het eerst op zondag 18 juli om 20.00 uur, in Stade Michel d'Ornano in Caen. De andere twee duels van ons land in ronde één staan op het programma op woensdag 21 juli (18.00 uur, Engeland) en zaterdag 24 juli (18.00 uur, Oostenrijk).

In groep B strijden Kroatië, Spanje, Italië en Portugal tegen elkaar om de bovenste twee plaatsen. De halve finales zijn op 27 juli, de finale is op 30 juli. De beste zes teams van het toernooi weten zich ook verzekerd van deelname aan het WK onder 20 jaar, in 2011 in Colombia.

Oranje onder 19 reist op 15 juli af naar het noorden van Frankrijk (Caen en omgeving). Nederland wist zich voor het EK te plaatsen nadat het in de Eliteronde (tweede kwalificatieronde) zijn ongeslagen status van dit seizoen had weten te behouden. In eigen land ging een gelijkspel tegen Slowakije (0-0) vooraf aan een 2-0 zege op de leeftijdsgenoten uit Polen en een overtuigende 3-0 winst op Duitsland.