De oefenmeester was uitermate tevreden met het spel van zijn team. "We hadden het tegen een fysiek sterk team, een team dat voortdurend in beweging is, positioneel zo goed staan dat we hier terecht hebben gelijkgespeeld. Niet lang geleden verloren we op het EK nog met 5-1 van deze gasten hè?! Dan is dit een geweldige prestatie. En niet eens gestolen. Het was niet zo dat we het met hangen en wurgen op 0-0 hebben gehouden."
 
Dichtbij een doelpunt
 
Voor de rust had Sam Lammers Oranje twee keer op voorsprong kunnen schieten, maar beide keren dat de aanvaller voor het doel van de Franse doelman Paul Bernardoni verscheen, verdween de bal voor het doel van de goalie langs over de achterlijn. Aan de ander kant was ook Frankrijk één keer dicht bij een doelpunt. Oranje-doelman Rody de Boer was kansloos op de inzet van Marcus Thuram, maar zag tot zijn opluchting de bal op de lat uiteen spatten.
 
Na de pauze bleef het duel in evenwicht. En hoewel er maar twee echt grote kansen te noteren vielen, bleef het tot op de laatste minuut spannend. “Saai, welnee”, vond Lodeweges dan ook. Zijn ploeg had geluk dat De Boer kort na de pauze twee keer een antwoord paraat had op een Franse inzet van dichtbij en dat diezelfde keeper in het slot van de wedstrijd nogmaals een geweldige reflex in huis had, waardoor hij de Fransen van het scoren afhield.
 
Even lastig
 
"In die periode hadden het nog wel even lastig", bekende Lodeweges. "Want naast die redding van Rody, had ook Hidde ter Avest een geweldige tackle in huis. Maar nogmaals, ik vind niet dat het onterecht was. Als wij hadden gewonnen was het misschien niet terecht geweest, maar het had maar zo gekund. We zijn wel een paar keer in de problemen geweest, maar datzelfde gold voor hen. Een topprestatie van deze groep."
 
De 0-0 uitslag was ook een mooie opsteker voor de KNVB-coach omdat in aanloop naar het duel met het viertal Gino Dekker, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Timothy Fosu-Mensah een aantal sterkhouders met blessures moest afhaken. "Klopt", reageerde Lodeweges. "Maar blessures horen bij het voetbal. Des te knapper wat de spelers die wel speelden hebben gepresteerd. Het middenveld met Rosario, Paal en Til speelde geweldig. Die jongens waren na afloop echt trots. En terecht; 0-0 in het hol van de leeuw, dan mag je ook trots zijn."
 
Nieuwe ontmoeting
 
Over drie dagen, op maandag 14 november, speelt Oranje onder 20 nogmaals tegen de leeftijdsgenoten uit Frankrijk. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Henri Desgrange Stadion in La Roche sur Yon. De aftrap is om 19.00 uur.
 
Statistieken:
 
Wedstrijd
Frankrijk - Onder 20 0-0.
 
Gele kaart
Rosario, Hamer
 
Opstelling Nederland
De Boer, Ter Avest, Lelieveld, Sturing (46.Bergsma), Verdonk, Rosario, Alhaft (68. Vlap), Paal (75. Hamer), Til, Lammers (83. Van der Heijden), Bergwijn (83. Bacuna).