Vooral de heldere manier van leiding geven komt bij Blind positief over. ,,Als er op vrijdag een interland is en we al op maandag bij elkaar komen, schept hij vaak meteen al duidelijkheid. Meestal geeft hij dan al de opstelling aan de staf en de spelers en als hij voor sommigen slecht nieuws heeft, brengt hij dat dan ook al. Ik vind dat wel een prettige manier van handelen’’, vertelt Blind aan de Provinciale Zeeuwse Courant.

Voor de geboren Zeeuw, zelf 42-voudig international, kwam de baan bij de KNVB op een perfect moment. ,,In juli kreeg ik twee aanbiedingen binnen één week. Eentje voor de functie van technisch manager bij een Nederlandse club en eentje voor een trainersbaan in het buitenland. Ik heb beide afgewezen. Kort daarna zag ik een keer dat ik een gemiste oproep had van Louis. Ik dacht meteen: bingo!"

Het was een cruciaal moment, want zijn carrière bevond zich op een tweesprong nadat hij in februari opstapte als technisch manager van Ajax. ,,Of ik koos ervoor om weer op het veld te gaan staan óf ik koos voor een baan als manager met wat meer vrije tijd. Ik heb het eerste gedaan en heb daar zeker geen spijt van. Het is mooi om weer op het veld te staan."

Exclusieve Oranje-video's!