Provincie: Kharkiv Oblast
Aantal inwoners: 1,461,000
Oppervlakte: 310 kilometer²

Wedstrijdkalender:
9 juni – 18:00
13 juni – 20:45
17 juni – 20:45

STAD

Je vindt in Charkov naast talloze andere bezienswaardigheden het grootste plein van Europa. En mooi meegenomen voor de mannelijke voetbalfans: de mooiste vrouwen van Oekraïne zijn hier te vinden, zo wordt gezegd.

Charkov is een snel ontwikkelende stad. Een studentenstad waar je goed kunt uitgaan en waar er genoeg te zien is. Van Club Bolero tot het Vrijheidsplein. Dit plein is de absolute trekpleister van de stad. Het is het grootste plein van ons continent en na het Plein der Hemelse Vrede in Peking het grootste plein van de wereld. Hier vind je onder meer een gigantisch standbeeld van Lenin. Ook zijn hier vaak markten en exposities.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Charkov herbergt veel bezienswaardigheden. Meer dan twintig musea, tien theaters en verschillende galerijen. Om deze plekken allemaal te bezoeken moet je wel een aantal dagen vrijmaken. Het transport in de stad is erg goed geregeld. Metro, trein en bus zijn samen met de auto de belangrijkste vervoersmogelijkheden in Charkov. 

Het uitgaansleven in Charkov is uitgebreid en trekt over het algemeen een jong publiek. Uit Midden- en West Europa reizen groepen jongeren af naar deze stad om kennis te maken met de cafés, barretjes en nachtclubs. Ook voor de 30-plussers is er genoeg te doen, overdag én ’s avonds.

VIND HIER ALLES OVER CHARKOV!

Volg ons ook op Twitter!